FinansWatch

Tidligere Credit Suisse-bankmand erkender trecifret millionbestikkelse i afrikanske lån

En tidligere ansat i Credit Suisse var med til at formidle lån til selskaber i Mozambique på falske oplysninger for over 10 mia. kr. Han modtog selv et trecifret millionbeløb i bestikkelse.

Foto: COLOLURBOX.COM

Den forhenværende Credit Suisse-ansatte Andrew Pearse modtog et beløb på 45 mio. dollar, ca. 300 mio. kr., da han var med til at arrangere lån for to mia. dollar til selskaber i Mozambique. Det fortæller han ifølge Bloomberg i domstol i New York.

Den 49-årige mand fortæller, at han og mindst fire andre ansatte modtog bestikkelse, da de gav lån til skibsbyggeren Privinvest Group. Her hjalp de med at forfalske informationer. Han er vidne i en sag mod en sælger fra Privinvest, Jean Boustani, som anklagerne mener, har franarret amerikanske investorer store beløb. Det afviser dennes advokat dog og lægger i stedet vægt på, at Andrew Pearse har fået den "bedste af alle gode aftaler" med den amerikanske regering.

Flere offentligt ansatte i Mozambique skal også være blevet bestukket, ligesom en tidligere præsidents søn, Ndambi Guebuza, ifølge Pearse bad om 11 mio. euro, ca. 80 mio. kr., til at købe et hus i Sydfrankrig med en prostitueret, som han var blevet forelsket i. Han afviser dog anklagerne.

Tidligere bankfolk arresteret i kæmpe svindelsag

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere