FinansWatch

Wells Fargos overskud dykker - skandalesag koster milliarder

I en skandalesag i Wells Fargo blev flere millioner konti angiveligt åbnet for kunder, som ikke havde ønsket det. Det skete for at leve op til en række mål i banken.

Foto: Shannon Stapleton/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske bank Wells Fargo tjente færre penge i tredje kvartal, hvor fortidens synder trak gevaldigt ned i resultatet.

Samlet endte overskuddet på 4,6 mia. dollar, hvilket er et fald fra 6 mia. dollar i samme periode året før. Overskuddet er trukket ned af en udgift på 1,6 mia. dollar, som relaterer sig til den skandale, der blev afsløret i Wells Fargo i 2016.

Dengang kom det frem, at banken gennem flere år havde åbnet over to millioner konti og kreditkort for kunder, der ikke havde bedt om det og ikke var vidende om det.

Det skete for at nå interne salgsmål, og kunderne blev opkrævet gebyrer for de konti, de ofte slet ikke vidste, var åbnet i deres navn af bankens ansatte.

Renset for den post lød overskuddet per aktie på 1,07 dollar. Det var en anelse lavere end forventet, da analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,14 dollar

Wells Fargo er målt på aktiver den fjerdestørste bank i USA efter JPMorgan, Bank of America og Citigroup. Det viser en opgørelse fra Business Insider.

Wells Fargo-aktien falder efter regnskabet med 0,7 pct. til 48,92 dollar i det amerikanske formarked.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere