FinansWatch

Goldman Sachs overskud tager et stort dyk

Færre børsnoteringer og virksomhedshandler har sat sig i regnskabet på den store amerikanske investeringsbank.

Foto: David Gray/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske finansgigant Goldman Sachs havde tilbagegang i tredje kvartal, hvor selskabets indtægter har været presset af færre børsnoteringer og virksomhedshandler.

Goldman Sachs overskud per aktie faldt til 4,79 dollar fra 6,28 dollar i samme periode sidste år. Tilbagegangen var ventet blandt analytikerne, der ifølge Bloomberg News havde spået et overskud på 4,86 dollar.

I hele tal er selskabets overskud dykket med 26 pct. til 1,88 mia. dollar. Det viser regnskabet fra den amerikansk finansgigant, der er offentliggjort tirsdag eftermiddag.

Bankens indtægter, der spænder over alt fra udlån, virksomhedssalg, børsnoteringer og handel med værdipapirer, faldt med 6 pct. til 8,32 mia. dollar.

Efter regnskabet for tredje kvartal falder Goldman Sachs-aktien 1,2 pct. til 203,29 dollar og har dermed udsigt til en skidt tirsdag på det amerikanske aktiemarked.

Goldman Sachs har blandt andet haft faldende indtægter på grund af færre virksomhedshandler, færre børsnoteringer og lavere indtjening fra bankens investeringer i kapitalfonde.

I Danmark er Goldman Sachs særligt kendt for sin periode som medejer af energiselskabet Ørsted - det tidligere Dong Energy - der i dele af befolkningen og Folketinget var stor kritik af.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere