FinansWatch

Deutsche Bank ventede fem år med at fortælle om mistænkelige pengeoverførsler

Den tyske storbank fortalte ikke myndighederne om mere end 1 mio. mistænkelige transaktioner med Danske Bank før fem år efter, at en whistleblower havde påpeget de mistænkelige pengeoverførelser, skriver Reuters.

Foto: Simon Dawson/Reuters/Ritzau Scanpix

Mere end 1 mio. mistænkelige transaktioner med Danske Bank blev ikke indrapporteret til myndighederne af den tyske storbank, Deutsche Bank, før februar i år og omkring fem år efter, at en whistleblower flagede for de mistænkelige pengeoverførelser.

Det skriver Reuters mandag aften med henvisning til en unavngiven kilde med kendskab til sagen.

Oplysningerne blev i februar givet til de tyske datamyndigheder og anklagemyndigheden i landet, hvilket har medført nye undersøgelser af Deutsche Bank, som agerede korrespondentbank for Danske Bank i forbindelse med de mange mistænkelige overførelser af midler fra Danske Banks filial i Estland.

"Anklagere undersøger nu, om medarbejdere eller ledelsen i Deutsche godkendte transaktionerne, og om de efterfølgende forsøgte at skjule dem," skriver Reuters.

Deutsche Bank vil ikke over for Reuters kommentere på den femårige periode, det tog for banken at oplyse myndighederne om transaktionerne. Banken afsluttede dog sin relation som korrespondentbank for Danske Bank tilbage i 2015, og i en mail til nyhedsbureauet fremhæver Deutsche Bank, at den har mere end tredoblet antallet af medarbejdere inden for bekæmpelse af finansiel kriminalitet, ligesom banken i 2016 investerede 700 mio. euro i at styrke sine vigtigste kontrolfunktioner.

Tilbage i september blev Deutsche Banks hovedsæde i Frankfurt ransaget af de tyske myndigheder i forbindelse med hvidvasksagen, skrev Süddeutsche Zeitung.

Danske Bank erkendte sidste år, at koncernens filial i Estland i perioden 2007 til 2015 gennemførte mistænkelige overførsler for op mod 200 mia. euro fra udenlandske kunder ud af landet.

Tysk storbank leverer angiveligt rygende pistol i sag om aftalte priser på obligationer

Formand for hvidvask-task force efterlyser gode idéer fra bankansatte

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere