FinansWatch

Minister møder kritik i sag om bankers forskelsbehandling af kunder

Erhvervsministeren er efter spørgsmål fra Folketingets Ligestillingsudvalg gået ind i sagen om bankers behandling af kunder, der har haft en depression. Ministerens svar møder dog kritik fra flere partier, skriver DR.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) går nu ind i sagen om bankers forskelsbehandling af kunder, der har haft en depression. Det sker på baggrund af et spørgsmål fra Folketingets Ligestillingsudvalg til ministeren.

Det skriver DR.

Sagen tager udgangspunkt i historien om Nanna Inie Strømberg-Derczynski, der i 2017 skulle betale en højere rente på et forbrugslån i Djursland Bank, fordi hun havde haft en depression. Simon Kollerup skriver i sit svar til Ligestillingsudvalget, at han har stor forståelse for, at situationen kan virke urimelig for Nanna Inie Strømberg-Derczynski.

"Jeg vil gerne slå fast, at det er min helt klare forventning, at banker og forsikringsselskaber overholder deres del af samfundskontrakten og behandler deres kunder ordentligt. Det indebærer blandt andet, at man tager en rimelig pris for sine produkter, hvor prisen er beregnet på et sagligt grundlag," skriver ministeren videre.

Svaret møder kritik fra både Enhedslisten og Dansk Folkeparti, der mener, at svaret er et "typisk embedsmandssvar", og at ministeren bør gå yderligere ind i sagen.

Banker kræver livsforsikring for lån

Pensionsselskab afviser folk med depression – sender bankkundes låneomkostning op 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs