FinansWatch

Hvad skal bankerne leve af: Problemknusning, intelligent brug af data eller noget helt tredje?

At bankernes forretningsmodel er under pres, er efterhånden en velbeskrevet historie. Men hvad skal der til for at løse problemerne og sikre pengeinstitutterne en relevans i fremtiden? Det spørgsmål sætter FinansWatch spot på i en række artikler den kommende tid.

Klaus Jensen, Accenture. | Foto: PR / Accenture

"Hvad skal bankerne leve af, og hvordan skal lokalsamfundene fungere? Det er da super interessant."

Sådan lyder reaktionen fra direktør i Klim Sparekasse, Henrik Agesen, da FinansWatch stiller ham det spørgsmål, som hele banksektoren dagligt grubler over. For når danskernes lyst til at låne penge er begrænset, indtjeningen på udlån er under pres, indlån koster, og omkostningerne på at drive bankvirksomhed kun kender en vej – opad – så er der brug for at tænke nyt. 

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nyt forsikringsselskab er landet på garantifondens bord: Flere parametre letter sagen

Gefion Insurance bliver det femte forsikringsselskab, der kommer under Garantifonden for Skadeforsikringsselskabers behandling på godt fire år. Både Folketinget og Finanstilsynet har dog gjort den nytilkomne sag noget lettere at håndtere end de foregående danske forsikringskonkurser, ligesom det økonomiske omfang af sagen er noget mindre, fortæller direktør Torben Garne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs