Finanssektor forpligter sig til udvikling af bæredygtig økonomi

Den danske finanssektor med Nordea, Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank i spidsen forpligter sig til internationale principper som led i en bæredygtig omstilling af samfundet.
Ulrik Nødgaard, adm. direktør for Finans Danmark | Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Ulrik Nødgaard, adm. direktør for Finans Danmark | Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix

Finanssektorens lobbyorganisation, Finans Danmark, har underskrevet FN's Principles for Responsible Banking (PRB) og vil derefter tilslutte sig Principles for Responsible Investment (PRI).

Det oplyser Finans Danmark i en pressemeddelelse om de to initiativer, der skal sikre en bæredygtig omstilling af samfundet med fokus på ansvarlig bankdrift og investering.

Finans Danmark oplyser, at man dermed forpligter sig til at bidrage til FN’s verdensmål og Parisaftalens mål for CO2-reduktion.

Videre oplyser lobbyorganisationen, at Nordea, Danske Bank, Nykredit og Jyske Bank er en del af en såkaldt "front-runner-gruppe" af i omegnen af 130 banker på verdensplan, som er med fra begyndelsen af, når principperne officielt lanceres i New York.

"Den finansielle sektor udgør det kredsløb, som bliver helt afgørende for at drive den bæredygtige omstilling frem. Finans Danmark underskriver retningslinjer for både ansvarlig bankdrift og investering, fordi det er de to områder, som er fundamentet for at sikre fremdrift i omstillingen. Og det samfundsansvar tager vi på os," udtaler Ulrik Nødgaard, adm. direktør i Finans Danmark, i meddelelsen.

Han tilføjer, at der ingen tvivl er om, at den bæredygtige omstilling er fremtiden.

"Både for samfundet og for erhvervslivet. Det er her, fremtidens nye forretningsmuligheder ligger. Og det skal udvikles og udnyttes – ikke bare til gavn for miljøet og klimaet, men også til gavn for vækst og beskæftigelse, og ikke mindst samfundet," fortsætter han.

De to principper - henholdsvis Principles for Responsible Banking (PRB) og Principles for Responsible Investment - er ifølge Finans Danmark udarbejdet af banker, investeringsinstitutter og FN's miljøorganisation UNEP.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også