FinansWatch

Negative renter kan sætte gang i opsparingsrokade

Det er en god idé, at folk med store opsparinger fordeler deres penge ud på flere banker, lyder det fra forbrugerøkonom i Nordea.

Foto: Linda Johansen

Flere banker har indført negative renter på opsparing over 750.000 kr., og der er derfor skabt incitament for de berørte kunder til at flytte deres opsparing. Ifølge Ann Lehmann Erichsen, der er forbrugerøkonom i Nordea, giver det god mening, at der er risici ved at have så store opsparinger i samme bank.

Det skriver Finans.

Hun peger blandt andet på, at hvis det kun er 100.000 euro, 746.720 kr., af indestående, der er dækket af Indskydergarantifonden. Så på den måde sikrer man sine penge, ligesom man kan undgå at skulle betale negativ rente af sin opsparing, forklarer hun.

"Det kan vi kalde ”negativ-rente-risikoen”. Banker er begyndt at melde ud, at de fremover vil kræve betaling for have din store opsparing stående. Den tid er forbi, hvor du får renter for dit store indestående, nu skal du til at betale," siger Ann Lehmann Erichsen til Finans.

Ifølge forbrugerøkonomen er det en dårlig idé at hæve pengene og have dem liggende derhjemme, da man oftest ikke er forsikret særlig godt ved hjemmerøverier i forhold til kontanter. Hun giver i stedet tre råd til danskere med store opsparinger. Forær penge til familien, investere i investeringsbeviser og aktier, eller såmænd bare øge sit forbrug.

Negative renter kan koste kunder 4 mia. kr.

Hvis alle følger Jyske Bank: 160.000 kan få negative renter

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere