FinansWatch

Jyske Bank og Danske Bank følger optur for europæiske banker

Finansaktierne viser gode takter på børsmarkeder i Europa.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jyske Bank og Danske Bank ligger i førerfeltet af et let stigende dansk C25-indeks og følger torsdag middag en positiv tendens blandt de europæiske finansaktier efter onsdagens rentemøde i USA.

Mens Federal Reserve onsdag aften som ventet sænkede sin ledende rente med 25 basispoint, så var rentekomitéen ifølge chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank overraskende afvisende over for yderligere rentenedsættelser.

"De vurderer, at der ikke kommer yderligere rentenedsættelser frem til udgangen af 2020. Det er betydeligt mindre end både rentemarkedet og vi forventer," skriver han i en kommentar.

Finansaktier viser gode takter

Meldingerne sendte onsdag aften renterne på de amerikanske statsobligationer op, og bankerne - som sukker efter en højere renteniveau - fulgte med op og trodsede fald i flere andre sektorer.

I det store europæiske Stoxx 600-indeks ligger bankerne da også helt fremme og stiger som sektor torsdag middag med 1,7 pct. Herhjemme ligger C25-indekset samtidig 0,3 pct. højere i 1146,86 - understøttet af Jyske Bank med en stigning på 2,3 pct. til 209,60 kr., og Danske Bank med et plus på 1,7 pct. til 97,22 kr.

"Der er kommet lidt mere gang i aktiviteten i forhold til i går. Vi havde jo rentemødet i USA i går aftes, som måske afholdt nogen fra at tage de store positioner, så likviditetsmæssigt hjælper det på det, at det er overstået," siger Nikolaj Holmsgaard som er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier, til Ritzau Finans.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere