FinansWatch

Medie: Finanshus erkender forkert udstedelse af skatteblanketter i udbyttesag

ED & F Man Capital Market erkender, at den udstedte 80 fejlfyldte skatteattester til pensionskassers refusion af udbytteskat for trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen.

Foto: Philip Davali/EB/Ritzau Scanpix

Det britiske finanshus ED & F Man Capital Markets erkender, at man har udstedt 80 fejlfyldte skatteblanketter, som en række amerikanske enkeltmandspensionskasser har brugt til at få udbetalt 184 mio. kr. fra den danske statskasse.

Det skriver Børsen på baggrund af et tilrettet svarskrift fra ED & F Man Capital Markets til retten i London.

I forløbet har finanshuset typisk attesteret, at en given amerikansk pensionskasse har modtaget et givet beløb i udbytte fra ejerskab af specifikke danske aktier, som har indeholdt 27 pct. i udbytteskat. En dobbeltbeskatningsaftale mellem USA og Danmark gør, at pensionskasserne dermed har været berettiget til at få de 27 pct. indeholdt udbytteskat refunderet.

Nu har skandalen om svindel med refusion af udbytteskat for op imod 12,7 mia. kr. med finanshusets indrømmelse således taget en ny drejning. Ifølge Børsen har ED & F Man Capital Markets nemlig ændret forklaring. I stedet hedder det, at 80 udstedte skatteblanketter til mindst 21 amerikanske pensionskasser var forkerte, og at pensionskasserne alligevel ikke har modtaget de angivne udbytter fra de danske aktier, og de har derfor heller ikke fået indeholdt 27 pct. i udbytteskat.

Det betyder, at pensionskasserne ikke har været berettiget til refusion af udbytteskat på 184 mio. kr.

Overfor Børsen ønsker det britiske finanshus ikke at kommentere sagen og henviser til, at det er en igangværende juridisk tvist. Dog har den overfor den britiske domstol afvist, at banken er ansvarlig for, at det daværende Skat valgte at stole på oplysningerne i skatteblanketterne og derfor udbetalte 184 mio. kr. til pensionskasserne.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere