FinansWatch

Skatteminister lover langt mere kontrol med banker

Den såkaldte bankordning, hvor banker har kunne udbetale refusion af udbytteskat, har været for dårlig.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skattestyrelsen har mandag krævet 900 millioner kroner tilbage fra en stor bank i forbindelse med den såkaldte udbytteskandale. Bankerne har ikke levet op til deres ansvar, og står over for mere kontrol, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Udbytteskandalen omhandler, at svindlere uberettiget har fået refusion for udbytteskat af aktier, de ikke har ejet. Samlet er der udbetalt over 12 milliarder kroner uretmæssigt.

En del af skandalen omhandler, at banker har kunnet stå for refusionen for deres kunder og så få pengene fra staten efterfølgende. Altså de facto ageret på skattesystemets vegne.

"Det er en kæmpe skandale. I dag ser vi, at der i den del af udbyttesagen, der hedder bankordningen, også har været problemer. Det reagerer Skattestyrelsen nu på. For mig at se, så var det godt, at ordningen blev lukket tilbage i 2015. Og det ser vi et bevis på i dag," siger skatteminister Morten Bødskov og fortsætter:

"Det har simpelthen ikke været godt nok. Administrationen har været lemfældig og tilsynet har været ligeså lemfældigt."

Han vil ikke afvise, at bankerne igen kommer til at spille en nøglerolle, når det kommer til at udbetale refusion af udbytteskat.

"Vi kommer til at se på, hvordan vi kan lave en ny ordning. Det forhandler vi med bankerne om nu. De forhandlinger handler om, at banker skal tage et langt større ansvar for kontrollen af de penge, der bliver udbetalt. Det vil være en markant anderledes og langt mere striks ordning end den, man har set tidligere," siger Morten Bødskov.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere