FinansWatch

Finanssektoren nedsætter kompetenceråd

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet har nedsat et kompetenceråd, der skal analysere behovet for kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

Mariane Dissing, adm. direktør for Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Foto: PR / FA

Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) og Finansforbundet har nedsat et kompetenceråd, der over de kommende år skal analysere kompetencebehov til fremtidens arbejdsmarked. Rådet har første møde i dag mandag.

"Finanssektoren er en af de sektorer, hvor ny teknologi er slået først og mest markant igennem. Det har betydet, at nogle opgaver er forsvundet, mens nye opgaver, som vi ikke kendte for bare få år siden, er opstået. Jeg tror ikke, at vi har set enden på den teknologiske udvikling. Tværtimod vil sektoren fortsat opleve fornyelse og forandring, og dermed ændrede kompetencebehov. Det er på den baggrund, at vi har nedsat Kompetencerådet, der skal forsøge at kortlægge fremtidens kompetencekrav," udtaler Mariane Dissing, adm. direktør i FA i en fælles pressemeddelelse.

Hun understreger, at selv om kompetencebehov i finansielle og tilstødende brancher er det centrale for rådets arbejde, så er det er det tanken, at Kompetencerådets løbende resultater også skal kunne anvendes af andre sektorer.

"Fremtidens kompetencer handler også om mere end snævre færdigheder – det handler jo om, hvordan vi indretter vores arbejdsliv. Forandringer og kompetenceudviklingskrav følges hånd i hånd med, at vi skal bidrage med flere år på arbejdsmarkedet. Kompetencerådet tager derfor fat på en helt grundlæggende vigtig samfundsudfordring, som ikke kun er begrænset til den finansielle sektor. Derfor er jeg også glad for, at det både er en bred og stærk deltagerkreds, der tager fat på at skabe viden, handling og konkrete løsninger," siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet.

Ud over Finansforbundet og FA udgøres rådet blandt andet af adm. direktør Charlotte Jepsen, FSR, adm. direktør Ole Hækkerup, Dansk Ejendomsmæglerforening, formand Thomas Damkjær Petersen, IDA, formand Lars Qvistgaard, AC, formand Henrik Funder, Djøf Privat, formand Simon Tøgern, HK Privat, adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomsforeningen Danmark, formand for rektorkollegiet Niels Egelund, Danske Erhvervsakademier, landsformand Charlotte Hougaard, Forsikringsforbundet, professor Ken Bechmann, Danske Universiteter, formand Svend Askær, Lederne, CEO Jan Sirich, The Next, direktør Hanne Shapiro, Hanne Shapiro Futures, formand for kompetenceudvalget Anders Thomsen, IT-Branchen og professor Jan Damsgaard, CBS.

Svingdørene drejer på højtryk i storbankerne - sektoren er i opbrud

Kunstig intelligens kan koste millioner af bankfolk jobbet

 

 

 

 

 

 

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere