FinansWatch

ECB's lempelsespakke svækker euro og sender renterne kraftigt ned

Udmelding fra ECB svækker eurokursen og sender renterne i dørken.

Finanscentrum i Frankfurt. Foto: Gregers Tycho/INDBLIK

Aktiemarkedet retter sig, renterne falder, mens euro svækkes, efter at Den Europæiske Centralbank torsdag eftermiddag har annonceret en bred vifte af pengepolitiske lempelser.

Mest ventet er en nedsættelse af indlånsrenten med 10 basispoint til minus 0,50 pct. ECB har desuden indført differentierede indlånsrenter, så en del af bankernes indlån fritages fra at blive belastet af minusrenten.

Desuden genindfører ECB et opkøbsprogram for obligationer til en værdi af 20 mia. euro om måneden med virkning fra november, og bankerne vil blive tilbudt såkaldte TLTRO-lån med lave renter.

ECB lover desuden at holde renten på det nuværende lave niveau - eller lavere - indtil inflationen har bevæget sig tæt på 2 pct. Tidligere havde ECB blot lovet at holde renten lav eller lavere til og med første halvår 2020.

På det danske obligationsmarked ligger den tiårige rente ved 14-tiden 7 basispoint lavere end onsdag i minus 0,62 pct. Kort før meddelelsen lå renten i minus 0,57 pct.

Det danske aktiemarked er desuden gået i et lille plus på 0,1 pct. målt på C25-indekset, der inden rentemeddelelsen lå 0,4 pct. lavere.

På valutamarkedet er euro svækket til 1,0972 dollar fra 1,1026 dollar kort før meddelelsen.

ECB friholder europæiske banker for negative renter

Analyse: I dag åbner Lars Rohde og Draghi en ladeport for minusrenter til private

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere