FinansWatch

Fem banker risikerer milliardkrav i tysk skattesag

En række udenlandske banker kan komme til at dække et milliardkrav i tysk sag om svindel med udbytteskat.

Franske Société Générale er ifølge flere tyske medier en af de banker, der nu risikerer et milliardkrav i tysk skattesag. Foto: Gonzalo Fuentes/ Reuters/ Ritzau Scanpix

Den tyske anklagemyndighed har nu taget endnu et skridt for at få dækket det milliardtab, som den tyske statskasse har lidt som følge af den såkaldte cum-ex-skandale – også kendt som svindel med udbytteskat. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen har anklagemyndigheden nu også inddraget fem banker i sagen, hvor to britiske finansfolk er tiltalt for svindel med udbytteskat for 3,3 mia. kr.

"Ifølge tysk straffelov kan hver enkelt deltager i en ulovlig transaktion gøres ansvarlig for skaden. Man går meget langt, når man forsøger at gøre ansvaret gældende på den måde. Sagen i Bonn bliver derfor højst sandsynligt en prøvesag for tilsvarende sager," siger Christoph Spengel, professor i international skatteret ved Mannheim Universitet, til Børsen.

Flere tyske medier peger på, at privatbanken M.M. Warburg & Co. og datterselskaber til BNY Mellon og Société Générale er blandt de fem involverede banker, der nu risikerer et milliardkrav.

Rapport peger på fortsat spekulation i udbytteskat

Vidner i udbytteskattesag: Ingen tog ansvar

To chefer har dobbeltrolle i undersøgelse af udbytteskandale

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere