FinansWatch

Irske banker rammes hårdt af brexit uro

Bankerne i Irland ses med det største fald på det europæiske bankindeks siden juni.

Foto: Mathias Christensen / Ritzau Scanpix

Usikkerheden omkring brexit mærkes tydeligt på tværs af sektorer og landegrænser, og bankerne hos Storbritanniens naboer i Irland ses med det største fald på det europæiske bankindeks siden juni.

Ifølge Bloomberg News er Bank of Ireland faldet med 24 pct. til 3,48 euro siden slutningen af juni, og bankgruppen Allied Irish Banks, AIB, står som bundskraber med et fald på 36 pct. til 2,29 euro i samme periode.

Irland kontrollere omtrent 71 pct. af aktierne i AIB og 14 pct. i Bank of Ireland, og kursfaldene truer derfor den irske regerings løfte om at genvinde omkring 30 mia. euro af den finansielle hjælp, staten ydede under finanskrisen i 2008.

Den irske finansminister, Paschal Donohoe, har ifølge Bloomberg News vurderet, at op mod 80.000 irske job kan stå for skud i tilfældet af en hård britisk udtrædelse af EU.

Paschal Donohoe tager den 9. september til London for at mødes med investorer for at diskutere mulige udfald af brexit, skriver Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs