FinansWatch

Finans Danmark vil fortsætte dialog med Nationalbanken om renter

Finans Danmarks direktør siger nu, at han har arbejdet for, at bankerne kunne indskyde mere kapital til en rente op 0 pct.

Foto: Martin Lehmann / Ritzau Scanpix

Brancheorganisationen Finans Danmark fortsætter dialogen med Nationalbanken om renteniveauet, efter at Nationalbankens direktør, Lars Rohde, tidligere mandag signalerede, at han ikke ser grund til at kompensere bankerne for, at Nationalbankens indlånsrente er negativ.

Det skete i forbindelse med en tale ved Finans Danmarks direktørkonference.

Men Finans Danmarks direktør, Ulrik Nødgaard, siger nu, at han har arbejdet for, at bankerne kunne indskyde mere kapital til en rente op 0 pct.

"Vi har opfordret Nationalbanken til at følge centralbankerne i Schweiz og Japan og hæve det nuværende niveau for banker for at lette den situation, vi beginder os i, i hvilken bankernes indtjening er under massivt pres, hvilket har været tilfældet i lang tid," skriver direktøren i en e-mail til Bloomberg News.

"Nationalbanken afviste os i dag, og vi tager beslutningen ad notam. Vi vil fortsætte dialogen med Nationalbanken," skriver han.

Nationalbankdirektør afviser redningskrans til bankerne 

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs