FinansWatch

Deutsche Bank og UBS har været i dialog om europæisk bankalliance

Så sent som i juni havde de to europæiske storbanker en snak om en etablering af en alliance.

Deutsche Bank har været i dialog med UBS om at indgå en europæisk bankalliance. Foto: Martin Lehmann

Deutsche Bank og UBS har været i snak om en mulig europæisk bankalliance. Den mulige alliance er et tegn på, hvor langt de europæiske banker er klar til at strække sig i et hårdt bankmiljø.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Storbankerne fra henholdsvis Tyskland og Schweiz var ifølge informerede kilder i snak så sent som i midt-juni om etableringen af en bankalliance centreret omkring investeringsaktiviteter.

Bankmiljøet er under pres fra negative renter såvel som en opbremsning i den økonomiske vækst. Dertil slås de europæiske banker også med amerikanske konkurrenter, der forsøger at gøre indhug i de europæiske markeder.

Parterne nåede dog ikke til enighed på grund af uenigheder om struktureringen samt allokeringen af kapital til fællesinvesteringer, fortæller kilderne til avisen.

En alliance mellem storbankerne har været oppe at vende ad flere omgange, fortæller kilderne til Wall Street Journal. En kilde uddyber, at forhandlingerne har været on-off, men at de aldrig har været taget helt af bordet.

Forhandlingerne i juni fandt sted i Milano, Italien, fortæller kilderne til avisen, hvor begge bankers finanschefer samt flere ledende medarbejdere var tilstede. Ved mødet blev der diskuteret muligheden for at udveksle aktiviteter og sammenføre en del af investeringsaktiviteterne, samtidig med at moderselskaberne fortsat blev holdt selvstændige.

Deutsche Bank overdrager hundredvis af medarbejdere til fransk storbank

Schweizisk storbank overrasker positivt

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere