FinansWatch

Amerikanske udlånsfonde på kurs mod største kapitaludstrømning nogensinde

Investorer har trukket mange milliarder dollar ud af gearede amerikanske udlånsfonde i år, da flere ting signalerer en svækkelse af tilliden til aktivklassen.

Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Investorer har trukket 33 mia. dollar ud af amerikanske gearede udlånsfonde i år, da faldende renter og en række aflyste tilbud signalerer en svækkelse af tilliden til aktivklassen.

Det skriver Financial Times.

Investeringsforeninger har alene i august skilt sig af med 2,6 mia. dollar - svarende til cirka 17,5 mia. kr. - i udlånsfondene. Vejen er dermed lagt for den største årlige tilbagetrækning af likvider nogensinde i amerikanske gearede udlånsfonde.

Udviklingen skyldes ifølge Financial Times blandt andet, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i juli skar i renterne og signalerede en mere lempelig pengepolitik.

Det betyder alt andet lige en lavere indtjening for investorerne, da gearede lån udbetales efter en variabel rente, som stiger eller falder i takt med markedsrenten.

"Det viser, at markedet ikke er vild med gearing. Med forventningerne om en række yderligere rentenedsættelser har der været en lavere efterspørgsel på lån," konstaterer John McClain, porteføljechef hos Diamond Hill Capital Management, over for Financial Times.

I løbet af de seneste uger er flere store lån blevet lagt på hylden – heriblandt udlån til høreapparatselskabet WS Audiology og softwarevirksomheden Chief Power Finance, skriver avisen.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs