FinansWatch

Strammere låneregler kan lukke bankers filialer i storbyer

Reglerne, der skal dæmpe prisudviklingen på ejerboliger i byområder, kan have den konsekvens, at bankerne må lukke filialer, fordi aktiviteten falder.

Nybyggeri i København. | Foto: Martin Lehmann

Nye regler, der er indført for at dæmpe prisudviklingen i ejerboliger i byområderne, kan risikere at medføre lukninger af bankfilialer i København og Aarhus, fordi de kan sænke aktiviteten betydeligt.

De nye regler begrænser udlånet til mulige ejendomskøbere, og det kan medføre færre bolighandler og dermed mindre arbejde i filialerne.

Det skriver Finans.

"Jeg kan ikke afvise, at bankerne generelt kommer til at lukke filialer i især København som følge af de nye regler, fordi bankerne som udgangspunkt er nødt til at si flere potentielle købere fra, fordi de lidt rigide regler gør, at bankerne må sige nej til at låne dem penge," forklarer seniorrådgiver ved Aalborg Universitet, Lars Krull, til Finans.

Krull fremhæver, at bankerne står over for en indtjeningskrise, og derfor er strammere regler, som kan begrænse forretningsvolumenerne ikke ligefrem højest på ønskelisterne i pengeinstitutterne.

Hos Jyske Bank peger boligøkonom Mikkel Høegh også på, at priserne på ejerlejligheder i København er stagneret, selv om renterne er faldet.

"Det er ene og alene de faldende renter, der har givet os en blød landing på vækstbekendtgørelsen," siger Mikkel Høegh.

Administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, Lars Petersson ærgrer sig over for Finans også over, at de nye kunder fjerner en del af forretningsgrundlaget i storbyerne.

Sparekassen fortalte i sidste uge til Dagbladet Børsen, at den planlægger lukningen af tre filialer på den baggrund.

Bankdirektør garanterer: Filiallukninger fører ikke til fyringer

Sparekassen Sjælland-Fyn bakkes op af konkurrenter efter at have lukket filialer 

Bankdirektør lukker filialer og råber op om amerikanske fondes opkøb på boligmarkedet 

Mere fra FinansWatch

Visa åbner for betaling med kryptovaluta

Visa vil fremover acceptere betalinger med den amerikanske kryptovaluta USD Coin. Dermed bliver betalingsnetværket det første af sin slags, der åbner for kryptovaluta.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs