FinansWatch

Totalbanken udbyder nye aktier: Venter provenu på godt 35 mio. kr.

En kapitalforhøjelse skal polstre Totalbanken til kommende kapitalkrav og i jagten på fortsat vækst.

Foto: Totalbanken/PR

Totalbanken vil foretage en kapitalforhøjelse med et ventet nettoprovenu på 35,4 mio. kr. Det skal polstre banken til fortsat vækst og kommende kapitalkrav.

Kapitalforhøjelsen gennemføres til en børskurs på 76,05 kr., som svarer til gennemsnitskursen over dagen den 20. august, hvor aktien i øvrigt endte i 81,40 kr. efter en stigning på 14,7 pct.

Stigningen kom, efter at banken i sit regnskab for første halvår opjusterede forventningerne til 2019.

"Formålet med kapitalforhøjelsen er at sikre, at banken har tilstrækkelig kapital til at understøtte den vækst, som banken p.t. oplever. Endvidere er ønsket, at banken er klar til de øgede kapitalkrav i de kommende år, herunder indførelsen af NEP-krav samt en eventuel løbende forhøjelse af konjunkturbufferen," skriver banken.

Realiseres provenuet fra kapitalforhøjelsen som ventet, vil det forøge bankens kapitalprocent med ca. 1,6 procentpoint. Ved udgangen af første halvår lå kapitalprocenten på 17,0 pct.

Totalbanken lægger 50 pct. til resultatet og opjusterer 

Totalbanken udsteder 15 mio. kr. senior non-preferred obligationer 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs