FinansWatch

Bankdirektører retter kritik af krav til kreditvurdering

Hvis bankkunder vil have et flekslån, som i øjeblikket har en negativ rente, skal bankerne alligevel kreditvurdere, som var det et fastforrentet lån på fire pct.

Foto: PR/Sparekassen Kronjylland

Lavrentesituationen er historisk i Danmark, og det åbner mange nye muligheder for boligkøbere og banker. Men selvom eksempelvis F5-flekslånet har en negativ rente, skal bankerne alligevel kreditvurdere med udgangspunkt i et fastforrentet lån til fire pct. Det udtrykker flere bankdirektører utilfredshed med, skriver Insidebusiness.

"Det er lidt underligt, når Nationalbanken selv opererer med negativ rente, og man kan hjemtage 1 pct. fastforrentet lån til kurs 100. Så det er en ubalance, at man ser på historiske rentesatser og ikke på de aktuelle. Så har jeg vist ikke sagt for meget," siger Klaus Skjødt, adm. direktør i Sparekassen Kronjylland, til erhvervsmediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs