FinansWatch

Renten gik lidt længere i minus på obligationsmarkedet

Det danske obligationsmarked vendte ligesom aktiemarkederne på en tallerken mandag formiddag, da ny uro i Hongkong skabte usikkerhed på finansmarkederne og fik en ellers positiv stemning til at vende til det værre.

Foto: Nf / Ritzau Scanpix

Aktierne blev vendt ryggen, og investorerne søgte i stedet i sikkerhed i de rentebærende papirer, hvilket sendte renterne en tand lavere.

Facit ved dansk børslukketid var et rentefald på 1 basispoint til minus 0,55 pct. målt på den toneangivende tiårige danske statsobligation. Det er 1 basispoint fra bundrekordniveauet, som blev sat onsdag i sidste uge.

De lave renter giver travlhed hos realkreditinstitutterne. Alene i juli blev der ifølge Finans Danmark givet 49.000 lånetilbud til boligejere og virksomheder, og det er det højeste siden 2015. Det er særligt låneomlægninger og tillægslån, der efterspørges.

Der var mandag ingen amerikanske nøgletal til investorerne, som måtte nøjes med nyt om udviklingen i de danske forbrugerpriser.

De steg i juli med 0,4 pct. på årsbasis ifølge Danmarks Statistik. Estimater indsamlet af Bloomberg News forudså en årsstigningstakt på 0,6 pct.

Pristigningstakten er ifølge Danmarks Statistik den laveste siden oktober 2016. I juni steg priserne med 0,6 pct. og i maj og april blev inflationen målt til 0,7 pct. og 1 pct.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere