FinansWatch

Banker sender milliardbeløb ud af obligationsfonde

I juni faldt investeringerne i danske obligationsfonde efter flere år med stigninger.

Investeringsekspert og selvstændig rådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Foto: Cathrine Ertmann/ERH

Landets banker har foretaget et markant kursskifte efter flere år, hvor kunderne er blevet rådgivet til at investere milliarder af kroner i obligationsfonde. Det skriver Finans.

Nye tal fra brancheorganisationen Finans Danmark viser, at der pludselig blev solgt massivt ud af danske obligationsfonde, samtidig med at Danske Bank før sommerferien blev ramt af en alvorlig sag om ulovlig investeringsrådgivning.

I juni solgte bankerne på deres investeringskunders vegne for 2,9 mia. kr. investeringsfonde med korte og lange danske obligationer. Det står ifølge Finans i skærende kontrast til årets første fem måneder, hvor der blev købt op. Over de foregående fem år købte bankkunderne danske obligationsfonde for 26,5 mia. kr.

"Det lader til, at nogle banker og rådgivere er kommet på andre tanker om, at obligationsfonde ikke længere er den bedste løsning. Mon ikke sagen i Danske Bank har været en anledning for andre banker til at gennemgå deres egne investeringsprodukter," siger investeringsekspert og selvstændig rådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen til Finans.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere