FinansWatch

Tysklands største bankgruppe til ECB: Gør som i Danmark - bare mere

Udsigten til endnu en markant lempelse af pengepolitiken til september kan for alvor gøre det svært at drive bank i EU. En sammenslutning af banker og sparekasser, der til sammen er Tysklands største pengeinstitut, peger på det danske system med folioindskud som vejen frem.

Foto: Fabian Bimmer / AP / Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank (ECB) barsler med en større lempelse af pengepolitikken til september for at sætte gang i inflationen i euro-landene. Den aktuelle negative rente på minus 0,4 pct. har imidlertid tvunget centralbanken til at se mod differentierede rentesatser for ikke at lægge yderligere pres på indtjeningen i de europæiske banker. ECB har allerede indikeret, at presset kan blive så stort at yderligere rentenedsættelser kan virke kontraproduktivt.

I en større analyse af erfaringer med differentierede rentesatser forskellige steder i verden har en gruppe af cheføkonomer i Finanzgruppe Deutscher Sparkassen- og Giroverband (FDSG) fundet frem til, at Danmarks Nationalbank model med negative indskudsbevisrenter (aktuelt minus 0,65 pct.) kombineret med folioindskud til 0 pct. i rente er den bedste løsning for banksektoren under ECB's vinger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs