FinansWatch

Renterne dykker over hele verden

Fortsat stor usikkerhed på finansmarkederne betød onsdag nye rentebunde på flere obligationsmarkeder i Europa, herunder i Danmark, hvor den tiårige rente efter et fald på 7 basispoint nåede ned i det hidtil usete store minus på 0,56 pct.

Foto: Finn Frandsen / Politiken / Ritzau Scanpix

Bekymringerne for de globale vækstudsigter, der forstærkes af handelskonflikten mellem USA og Kina, blev understreget med rentenedsættelser onsdag i tre centralbanker - i henholdsvis New Zealand, Indien og Thailand.

"De er ikke i kategori med de helt store centralbanker, men ikke desto mindre er det en understregning af, hvordan der bliver set på den aktuelle økonomiske udvikling - og hvad der måske også kan være i vente fra andre centralbanker.

"Mens New Zealand sjældent registreres på radaren for de europæiske obligationsmarkeder, så understøtter den store rentesænkning følelsen af, at centralbankerne er nødt til at komme foran kurven i forhold til at agere aggressivt, og ikke lade deres valutaer styrkes," siger Christoph Rieger, som er rentechef hos Commerzbank, til Reuters.

Endvidere skuffede tyske nøgletal onsdag, hvor industriproduktionen viste et fald på 1,5 pct. på månedsbasis i juni mod et ventet fald på 0,5 pct. af økonomerne. Udviklingen øger ifølge analytikere risikoen for, at den tyske økonomi skrumpede i andet kvartal, skriver Reuters.

Alt i alt vil vi karakterisere dagens tal for industriproduktionen som katastrofale uden glimt af håb, siger Carsten Brzeski, cheføkonom hos ING i Tyskland, til Reuters.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs