FinansWatch

Tidligere banklobbydirektør trækker sig i protest som formand for social hjælpefond

Jørgen A. Horwitz, der er tidligere direktør for bankernes lobbyorganisation Finansrådet, har i protest trukket sig som formand for en fond, der blandt andet giver rådgivning til socialt udsatte med gæld. Det skriver Børsen.

Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Tidligere mangeårig direktør for banklobbyen Finansrådet (nu Finans Danmark), Jørgen A. Horwitz, er ikke længere formand for Den Sociale Retshjælps Fond, der blandt andet giver rådgivning til socialt udsatte med gæld.

Det skriver Børsen.

Baggrunden er, at fonden tidligere i år publicerede en rapport, der forsøgte at udrede udsatte danskeres gældsproblemer. Her fremgik det, at gælden hos disse mennesker oftest er til myndighederne i form af SKAT og traditionelle banker, mens gæld til kviklånfirmaer kun udgør en mindre andel.

"Både tonen og det valgte sprogbrug i visse af passagerne, også i pressemeddelelsen, tager jeg afstand fra," siger Jørgen A. Horwitz til Børsen og tilføjer, at det ikke er overraskende, at gælden er størst til staten i et velfærdssamfund som det danske.

Rapporten er medfinansieret af kviklånslobbyen Digitale Långivere, og det var Jørgen A. Horwitz heller ikke gjort bekendt med. Kviklånslobbyen udtaler til avisen, at man ikke har haft noget "at gøre med udarbejdelse af data og fastsættelse af konklusioner."

Tidligere direktør i Finansrådet smider penge efter fintech 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs