FinansWatch

Handelsbanken lukker ned i Polen – og flere lukninger kan være på vej

Handelsbankens polske forretning har ikke klaret sig godt nok, og derfor skal den lukkes. Banken er i gang med en gennemgang, der kan betyde flere lukninger, siger finansdirektær Rolf Marquardt på en telekonference.

Rolf Marquardt, finansdirektør i Handelsbanken. | Foto: Handelsbanken/PR

Svenske Handelsbanken lukker sin forretning i Polen, og dermed vil banken ikke længere servicere de polske kunder – heller ikke fra Warszawa.

Afdelingen har ikke præsteret tilfredsstillende, oplyser banken i onsdagens regnskab for andet kvartal, og derfor lukkes den i løbet af 2020.

Det er omkostningerne, der har været for høje til at fortsætte driften, oplyser Rolf Marquardt, der er finansdirektør i Handelsbanken, i forbindelse med en telekonference onsdag.

"Der kan ventes flere ændringer. Og en gennemgang kan betyde, at vi må lukke flere steder," siger finansdirektøren på telekonferencen.

"Vi vil se på omkostningerne uden for Sverige," siger Rolf Marquardt ifølge Bloomberg News.

I andet kvartal skuffede Handelsbanken med sine renteindtægter, hvor stærke gebyrer og en solid handelsindtægt dog reddede de samlede indtægter op over konsensus.

Samtidig var omkostningerne imidlertid lidt højere end ventet, hvilket betød en mindre skuffelse på bundlinjen.

Handelsbanken-aktien falder med 4,3 pct. onsdag middag.

Handelsbankens danske butiks overskud falder efter vigende indtægter 

Handelsbankens indtægter reddet af gebyrer og handel  

 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs