FinansWatch

Trump på vej med nyt bud på nye Fed-chefer

Den amerikanske præsident barsler med to nye økonomer til styrelsesrådet i Federal Reserve (Fed), efter to af hans oprindelige valg blev trukket tilbage tidligere i år.

Den amerikanske præsident, Donald Trump | Foto: Nicholas Kamm / AFP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har planer om at nominere de to økonomer Christopher Waller og Judy Shelton til styrelsesrådet i Federal Reserve (Fed), efter to af hans oprindelige valg blev trukket tilbage tidligere i år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Donald Trump offentliggjorde tirsdag nomineringerne på Twitter. Tidligere havde han to andre kandidater i kikkerten, men de blev droppet, da republikanske senatorer var forbeholdende på grund af deres baggrund, politiske synspunkt og kvalifikationer.

Trump rasede mod den amerikanske centralbank, efter at banken hævede rentesatserne sidste år. De nye nominerede kandidater er i den forbindelse et af Trumps forsøg på at få centralbanken til at sænke rentesatserne.

Ifølge Trump vil den amerikanske økonomi nemlig skyde afsted som en raket, hvis rentesatserne bliver sænket. Fed-embedsmænd har indikeret, at de overvejer at sænke satserne, hvis den økonomiske udsigt forværres.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs