FinansWatch

Medie: ECB skynder ikke på rentenedsættelse - ser mod september

Den Europæiske Centralbank (ECB) er ikke klar til at kaste sig over yderligere monetær stimuli allerede til månedens møde, der afholdes 25. juli.

Mario Draghi, øverste chef i den Europæiske Centralbank (ECB) | Foto: Michael Probst/AP/Ritzau Scanpix

Centralbanken foretrækker at vente på offentliggørelsen af nye vækstudsigter, før der reageres, fortæller anonyme kilder med indblik i sagen til Bloomberg News.

Der er ifølge mediet enighed blandt medlemmerne i ECB's øverste råd om, at de kan reagere ved månedens mødet, hvis de økonomiske udsigter forringes.

De hælder dog i øjeblikket til mødet i september, når der foreligger opdaterede økonomiske udsigter til at understøtte deres beslutning, siger kilderne.

I stedet kan rådet denne måned ændre på sin retorik, så den signalerer, at mere stimuli er forestående.

EBC ønsker over for Bloomberg News ikke at kommentere kildernes oplysninger.

At centralbanken skulle udsætte yderligere monetær stimuli til september, stemmer stort set overens med markedets forventninger.

Det kan dog gøre markedet mere eksponeret over for chok i sommermånederne, hvor likviditeten i markedet ofte er lav.

En anden risiko er, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sænker sin ledende rente ved rentemødet 31. juli, hvilket er forventningen i markedet.

Sker det, kan euro stige over for dollar, hvilket kan underminere inflationen i eurozonen ved at trykke importudgifterne og tynge væksten ved at gøre eksporten dyrere, skriver Bloomberg News.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs