FinansWatch

Finanslobby om nej til kommuneaftale: Frygtede manglende opbakning i baglandet

Det var ikke ét særligt krav, der for nylig fik Finans Danmark til at afvise nye kontraktkrav, der skal bruges ved kommunernes bankudbud. Det var derimod en grundlæggende frygt for, at kravene samlet set var så skrappe, at medlemsbankerne ikke ville byde på opgaverne fremover, fortæller direktør Ulrik Nødgaard, der ærger sig over det billede, der står tilbage.

Foto: Maria Albrechtsen Mortensen / Ritzau Scanpix

I takt med at afsløringerne om hvidvask, Panama-papirer og andre skandaler i banksektoren er kommet frem over de seneste år, er der kommet stadig flere klager fra de danske kommuner. De har ønsket at stritte banker ud som leverandører af bankydelser som følge af sagerne, men det har været svært på grund af kontraktforhold og regler i udbudslovgivningen.

Derfor nedsatte Kommunernes Landsforening i januar 2019 et såkaldt bankråd med forskellige repræsentanter, herunder Finans Danmark, der skulle formulere et sæt governanceprincipper for de forventninger, som landets 98 kommuner skal kunne stille til deres bankforbindelse. Samtidig skulle rådet opstille en række "juridiske værktøjer", som det hed, for at styrke kontraktgrundlaget og kommunernes handlemuligheder over for bankerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs