FinansWatch

Centralbanker skal skabe deres egne krypovaluta

Centralbanker planlægger at udvikle digitale valutaer og modtager opbakning fra Bank of International Settlements (BIS), som indtil nu har været afvisende overfor kryptovalutaer. Det skriver Financial Times.

Foto: Bank for International Setlements

Ifølge Agustín Carstens, der er chef for BIS - der er kendt som centralbankernes bank - har udtalt til Financial Times, at centralbankerne kan blive nødt til at skabe deres egne kryptovaluta tidligere end forventet.

BIS-topchefens udtalelse kommer i kølvandet af Facebooks offentliggørelse af planer om at udvikle deres egen "stablecoin", som er en digital valuta.

Topchefen forklarer, at BIS vil støtte verdens centralbanker, selvom organisationen ikke tog godt imod den første bølge af krypovaluta, der dengang blev opfattet som spekulative instrumenter.

"Mange banker er i gang med at arbejde på det; vi arbejder på det og bakker dem op," siger Agustín Carstens til Financial Times.

"Og der er måske et marked, tidligere end vi troede, der var, og vi bliver nødt til at kunne kunne levere centralbankernes digitale valuta," siger topchefen til Financial Times.

En række centralbanker, inklusiv den svenske, er i gang med at udvikling deres egne versioner af krypotavaluta. Det vil fungere ved at give offentligheden direkte adgang til centralbankens penge, som ellers har været forbeholdt den private sektor.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs