FinansWatch

Amerikanske storbanker består første stresstest

I alt 18 Wall Street-banker er kommet igennem stresstesten fra den amerikanske centralbank og vurderes stærke og solide nok til at kunne modstå en økonomisk nedtur.

Alle USA's storbanker har bestået den amerikanske centralbank, Federal Reserves, første stresstest, og de er stærke og solide nok til at kunne modstå en økonomisk nedtur.

Det fremgår af en meddelelse fra Federal Reserve fredag.

Konsekvensen af fredagens test kan betyde, at de banker, som sidst hang med bagenden i vandskorpen, kan få godkendt højere udbyttebetalinger til aktionærerne, skriver Bloomberg News.

Især fremhæves det, at de to store investeringsbanker Goldman Sachs og Morgan Stanley, som sidste år klarede sig dårligt i testen, har forbedret sig.

Alle 18 Wall Street-banker i undersøgelsen bestod dog testet og vil således kunne modstå et hypotetisk "finansielt chok". Selv i et "worst case" scenarium. I Federal Reserves test fik de 18 banker et samlet tab på 118 mia. dollar før skat, eller 0,8 pct. af deres samlede aktiver, i den hypotetiske recession.

"Resultaterne bekræfter, at vores finansielle system stadig er modstandsdygtigt. Nationens største banker er betydeligt stærkere end før krisen, og vil være i en god position til at støtte økonomien selv efter et alvorligt chok," udtaler Randal Quarles, næstformand i Federal Reserve, i en meddelelse.

Samlet set har de 18 banker en gearingsratio på tier 1-kapitalen, der er dobbelt så stor som Federal Reserves minimum på 4,5 pct., selv på bunden af en økonomisk recession.

Goldman Sachs hører dog til i bunden af den liste med 7,6 pct., mens Morgan Stanley har en ratio på 8,9 pct., og Bank of New York Mellon kan bryste sig med 11,3 pct.

I centralbankens test kigges også på ratioen inklusiv supplementær gearing, og her ligger netop Goldman Sachs og Morgan Stanley tættest på minimum på 3,0 pct. og inden for 1 pct.point. Goldman Sachs' ratio er steget til 4,0 pct. fra 3,1 pct. i andet halvår af 2018, mens Morgan Stanleys er gået frem til 3,9 pct. fra 3,3 pct.

I næste uge gennemføres anden runde af stresstesten, og det er i forbindelse med den, at bankerne finder ud af, om de må udbetale udbytter til deres ejere. Her skal den supplementære test give en ratio på mere end 3,0 pct. efter udbytter og tilbagekøb.

De 18 banker har nu lejlighed til at genindsende deres planer for tilbagebetaling til aktionærerne inden afgørelsen den 27. juni offentliggøres. Sidste år benyttede et stort antal af bankerne lejligheden til at justere deres udbytteplaner for at sikre sig en godkendelse.

De 18 banker har tilsammen annonceret en stigning i udbytter og aktietilbagekøb for de næste 12 måneder på 5 mia. dollar efter stigninger på 30 mia. dollar hver af de foregående to år. Samlet vil det dog stadig betyde, at bankerne vil returnere mere end 100 pct. af overskuddet, hvis de opnår myndighedernes godkendelse, skriver Bloomberg News.

Fed-direktør talte for nedsænedsættelse

Bankaktier indhenter lidt efter torsdagens fald og rentebekymring

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere