FinansWatch

Bankaktier indhenter lidt efter torsdagens fald og rentebekymring

Efter en sur torsdag for flere af de danske banker er der anderledes godt humør hos dem fredag, og efter en halv times handel er bankaktierne blandt de mest stigende herhjemme.

Foto: Mark Lennihan/ AP / Polfoto

Jyske Bank stiger med 1,1 pct. til 242,30 kr., samtidig med at Danske Bank stiger 0,7 pct. til 104,30 kr., og Sydbank stiger 0,6 pct. til 129,10 kr. Stigningerne følger, efter at de tre bankaktier torsdag faldt henholdsvis 2,2 pct., 1,8 pct. og 3,1 pct.

Torsdagens kursfald kom i forlængelse af meldinger fra Den Europæiske Centralbank og den amerikanske centralbank, Federal Reserve, tidligere på ugen. Begge centralbanker har i deres seneste meldinger luftet muligheden for snarlige rentenedsættelser, og det er skidt nyt for blandt andet de danske banker.

Det skyldes, at banker har bedre muligheder for at løfte deres indtjening, desto højere renteniveauerne er. Men fordi renterne ser ud til at fortsætte i de lave niveauer - og måske står over for at reduceres yderligere - kan indtjeningsvilkårene fortsætte med at gå lidt imod bankerne.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs