
Regeringsforhandlingerne i rød blok på Christiansborg kan med stor sandsynlighed ende med en stor ekstraregning til de danske banker.
Socialdemokraternes udgangspunkt er et såkaldt samfundsbidrag på 1,5 mia. kr. om året. Alt afhænger derfor af, hvad de Radikale vil gøre.
Det helt store spørgsmål er derfor, hvordan brancheorganisationen Finans Danmark kan få overbevist politikerne om, at særskat på banker er en dårlig idé.
Tidligere kommunikationsdirektør i Finans Danmark og tidligere pressechef hos Det Radikale Venstre, Lars Nielsen, fortæller om lobbyisternes arbejde i denne podcast på FinansWatch, der i ny serie sætter fokus på lobbisme i finanssektoren.
Der skal både udarbejdes notater, beregninger og holdes intense dialoger med politikerne. Og tonen skal for Guds skyld være i orden.
"Hvis bankernes lobbyister overdriver, så har de ikke en chance. Men hvis du kan dokumentere, at skatten er så stor, at den for eksempel får bankerne til at låne mindre ud, så er det helt afgørende," siger han i denne episode af FinansWatch Podcast.
Lars Nielsen giver også sin vurdering af den aktuelle status på regeringsforhandlingerne i relation til samfundsbidraget.
Download og hør hele udsendelsen på iTunes , Spotify eller Google Podcast.
Du kan også lytte med i afspilleren her:
Efter skarpe trusler i valgkampen: Finanslobby skal charmere nye magthavere fra svært udgangspunkt
Mere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.