FinansWatch

Særskat på bankerne er ikke et tabt slag endnu – lobbyisterne har mere krudt i bøssen

FW PODCAST: Socialdemokraternes forslag om et samfundsbidrag på 1,5 mia. kr. årligt fra bankerne ligner en tabt sag. Men politikerne er også under pres - nye skatter kan ramme helt skævt. Tidligere cheflobbyist og kommunikationsdirektør for Finans Danmark fortæller i denne FinansWatch Podcast, hvordan brancheorganisationen arbejder med at påvirke politikerne på Christiansborg.

Lars Nielsen | Foto: Jan Bjarke Mindegaard/Watch Medier

Regeringsforhandlingerne i rød blok på Christiansborg kan med stor sandsynlighed ende med en stor ekstraregning til de danske banker.

Socialdemokraternes udgangspunkt er et såkaldt samfundsbidrag på 1,5 mia. kr. om året. Alt afhænger derfor af, hvad de Radikale vil gøre.

Det helt store spørgsmål er derfor, hvordan brancheorganisationen Finans Danmark kan få overbevist politikerne om, at særskat på banker er en dårlig idé.

Tidligere kommunikationsdirektør i Finans Danmark og tidligere pressechef hos Det Radikale Venstre, Lars Nielsen, fortæller om lobbyisternes arbejde i denne podcast på FinansWatch, der i ny serie sætter fokus på lobbisme i finanssektoren.

Der skal både udarbejdes notater, beregninger og holdes intense dialoger med politikerne. Og tonen skal for Guds skyld være i orden.

"Hvis bankernes lobbyister overdriver, så har de ikke en chance. Men hvis du kan dokumentere, at skatten er så stor, at den for eksempel får bankerne til at låne mindre ud, så er det helt afgørende," siger han i denne episode af FinansWatch Podcast. 

Lars Nielsen giver også sin vurdering af den aktuelle status på regeringsforhandlingerne i relation til samfundsbidraget.

Download og hør hele udsendelsen på iTunes Spotify eller Google Podcast.

Du kan også lytte med i afspilleren her:

Efter skarpe trusler i valgkampen: Finanslobby skal charmere nye magthavere fra svært udgangspunkt

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs