FinansWatch

Danske Bank bag Irlands første grønne virksomhedsobligation

Danske Bank har haft en betydelig finger med i spillet bag den første grønne virksomhedsobligation i Irland.

Foto: Foto: Jens Dresling/Ritzaus Scanpix

Danske Bank står som bogførende bank bag ny grøn obligation på 500 mio. euro og en løbetid på 11 år. Det er den første grønne virksomhedsobligation i landet og er udstedt af Electricity Supply Board (ESB), der er et statsejet elforsyningsselskab.

Danske Bank har talt med mere end 100 investorer til roadshows og møder i Amsterdan, Paris, Frankfurt og London.

Til sidst var ordrebogen af meget høj kvalitet og tæller mere end 200 investorer inklusive flere dedikerede grønne investorer, lyder det fra Danske Bank Corporates and Institutions i en meddelelse. Obligationen kom på markedet den 4. juni.

"Der var en stor spredning hvor de største købere kom fra Frankrig og Storbritannien, mens nordiske købere også deltog med gode ordrer. Med transaktionen har ESB succesfuldt skabt et solidt fundament for det fremtidige grønne obligationsprogram, og vi er stolte over at have været en del af denne meget vigtige transaktion for ESB," udtaler Jens Frederik Nielsen, der er global chef for IG Corporate Origination i Danske Bank.

Nykredit udsteder grøn obligationsserie

Realkreditudlåner dropper grønne obligationer 

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs