FinansWatch

Banker dropper skibsfinansiering

Færre og færre banker vil røre ved skibsfinansiering. Antallet af banker, der finansierer nye skibe er reduceret efter finanskrisen, og den udvikling vil fortsætte.

Foto: Royal Arctic Line

Når der skal finansieres nye skibe hos de store skibsredere, bliver det i højere grad gjort udenom bankerne. Antallet af europæiske banker, der indlader sig på skibsfinansiering, er reduceret til en tredjedel siden finanskrisen.

Det skriver mediet Maritime Danmark.

Ifølge Even Matre Ellingsen, adm. direktør for koncernen Astrup Fearnley, blev 55 pct. af skibene, målt på værdi, finansieret via banker i 2009. I dag er det tal 34 pct. og faldende, lyder det fra ham på Shipowners Forum.

SEB oplyser, at 30-35 banker i Europa var aktive i skibsfinansiering før krisen, i dag er tallet mellem 10 og 12. I stedet bruges der mere sofistikerede modeller, der baserer sig på obligationer og leasing.

Kristin Sloth, chef for ocean industries i norske DNB sagde på konferencen ifølge Maritime Danmark, at reduktionen af de traditionelle bankudlån er "godt for industrien."

Analysechef er stoppet i Danmarks Skibskredit efter få måneder

To investorer byder på NordLB 

 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs