FinansWatch

Deutsche Bank konfiskerer 20 ton guld fra Venezuela

Den tyske storbank Deutsche Bank beslaglægger guld til en værdi af 750 mio. dollar, der tilhører Venezuela, fordi regimet har misligholdt rentebetalinger på swap-lån.

Arkivfoto: Guldbar fra Nationalbanken | Foto: Danmarks Nationalbank

I 2016 fik Venezuela et kontantlån i Deutsche Bank på 750 mio. dollar ved at stille omkring 20 ton guld som sikkerhed. Låneaftalen skulle løbe indtil 2021, men er blevet opsagt fordi det Venezuelanske styre ikke betaler renter.

Det skriver Bloomberg.

Venezuela er ramt af en række sanktioner fra blandt andet USA, der ønsker præsident Nicolas Maduro afsat. Oppositionslederen Juan Guaido, der leder en parallelregering, er anerkendt af mere en 50 lande som den legitime leder, men han har ikke kontrol over nøgleinstitutioner som centralbanken.

Det er anden gang i år, at Maduro-regimet ikke er i stand til at leve op til finansieringsaftaler. Han bruger landets svindende guldreserver til at finansiere blandt andet militæret, og Venezuelas guldreserver er i rekordlave niveauer. I 2018 solgte Venezuela over 40 pct. af landets guldreserver til virksomheder i de Forenede Arabiske Emirater og Tyrkiet for at finansiere politik og betale kreditorer.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs