FinansWatch

Tidligere chef sagsøger Goldman Sachs for diskrimination: "Lød for bøsset"

En nu tidligere leder i Goldman Sachs har valgt at sagsøge selskabet for diskrimination over hans seksualitet. "Han lød for bøsset," skal der blandt andet være sagt efter eksklusion fra arbejdsopkald.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Den amerikanske bankkæmpe Goldman Sachs er ifølge britiske The Guardian blevet målet for et søgsmål fra den tidligere ledende medarbejder William Littleton, der har haft karrieretitel af vice president.

Problemet er, at William Littleton er homoseksuel, og der skal være faldet diskriminerende kommentarer til ham, ligesom han blandt andet er blevet ekskluderet fra et opkald med en klient, fordi "han lød for bøsset."

Derudover fremgår det ifølge den britiske avis af retsdokumenterne, at William Littleton er blevet spurgt:

"Hvad er der i vejen med dig? Opfører du dig sådan, fordi du er homoseksuel?"

Ifølge avisen er Goldman Sachs som virksomhed nævnt i søgsmålet, og så er to specifikke ledende medarbejdere også nævnt ved navn.

Historisk støtte til LGBTQ-miljø

Goldman Sachs har gennem tiden været kritiseret for både det ene og det andet, men banken har historisk været en stor støtte af det homoseksuelle miljø.

Eksempelvis var den daværende topchef Lloyd Blankfein åben om det positive ved homoseksuelle vielser i 2013, to år før det blev gjort lovligt på landsplan i USA.

Til The Guardian fortæller Goldman Sachs talsperson da også, at man fortsat støtter LGBTQ-miljøet.

"(Goldman Sachs) har en vedvarende og bevist støtte til diversitet, og vi er stolte af det levende og blandede LGBTQ-miljø i selskabet."

"Vi vil kraftigt opfordre alle vores medarbejdere til at tage deres autentiske jeg med på arbejdet, for det gør os til en bedre virksomhed. Der er ikke hold i søgsmålet, og vi planlægger at forsvare os selv mod disse grundløse anklager."

Tidligere Goldman Sachs-ansat bliver udleveret i sag om mulig milliardsvindel

Ny regulering kan true hele det finansielle økosystem – men aktive kapitalforvaltere kan få en fordel 

Kapitalfond hyrer storbanker til at hjælpe med mulig børsnotering 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs