FinansWatch

Medie: Unicredit hyrer rådgivere til potentiel Commerzbank-overtagelse

Investeringsbanker er hyret for at rådgive Unicredit om et muligt købstilbud på Commerzbank, skriver Reuters.

Foto: PR

Den italienske storbank Unicredit har hyret investeringsbanker til at rådgive om et potentielt købstilbud på tyske Commerzbank. Det fortæller tre anonyme kilder med indblik i sagen til Reuters.

Det er investeringsbanken Lazard og rådgiveren Joerg Asmussen, der tidligere har været stedfortrædende tysk finansminister, samt JPMorgan, som er blevet hyret, skriver nyhedsbureauet.

Det er uklart, om buddet bliver en realitet - og i så fald hvornår det sker - men ifølge de anonyme kilder har ledelsen i Unicredit længe været interesseret i at udvide i Tyskland, hvor storbanken allerede ejer banken HVB.

Unicredit har dog først villet se, hvordan flirten mellem Commerzbank og Deutsche Bank udviklede sig. Den mulige fusion mellem de to tyske banker kuldsejlede i slutningen af april, hvilket gjorde Commerzbank interessant for Unicredit, skriver Reuters.

Den tyske regering ejer 15 pct. af aktierne i Commerzbank, efter at den blev hjulpet under finanskrisen. Joerg Asmussen skal derfor hjælpe med at påvirke den tyske finansminister, Olaf Scholz. Begge har ifølge nyhedsbureauet en fortid i det tyske socialdemokrati, SPD.

Unicredit, JPMorgan, Lazard, Commerzbank og det tyske finansministerium har ikke ønsket at kommentere sagen over for Reuters. Joerg Asmussen er ikke vendt tilbage på nyhedsbureauets henvendelse.

Commerzbank-aktien stiger 4,6 pct. på børsen i Frankfurt til 7,69 euro. I Italien stiger Unicredit-aktien 2,3 pct. til 10,65 euro.

Commerzbank under det ventede i første kvartal 

Nu er det officielt: Tyske storbanker afbryder fusionsforhandlinger 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs