FinansWatch

Sparekasse hyrer kendis med investeringsderoute til at kapre nye kunder

Sparekassen Vendsyssel bruger i ny reklamekampagne Finn Nørbygaard og komikerens tab på IT Factory til at lokke kunder til.

Finn Nørbygaard Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Da IT Factory for mere end ti år siden krakkede, tabte Finn Nørbygaard, komikeren der blandt andet er kendt fra Jydekompagniet-filmene, et stort millionbeløb via sin investering i selskabet.

Han havde således skudt alle sine sparepenge i selskabet, og investeringen var – på papiret – vokset til op mod en kvart mia. kr. Men alle pengene forsvandt, da det kom frem, at selskabet havde begået omfattende svindel, hvilket topchefen Stein Bagger senere blev idømt fængsel for.

Det afsæt bruger komikeren i en ny reklamekampagne for Sparekassen Vendsyssel, hvor han blandt andet fortæller om vigtigheden af risikospredning, når man investerer.

"Mit navn er Finn Nørbygaard, og jeg havde engang vildt mange millioner. Men så en dag var alle mine penge væk. Jeg var nemlig meget ufornuftig med mine investeringer, og derfor tabte jeg hele min formue inklusive hus og bil," som det blandt andet lyder fra komikeren på hjemmesiden hos sparekassen.

I alt giver Finn Nørbygaard fem investeringsråd i en tilhørende video. De går blandt andet på, at man skal "vælge de rigtige investeringer" med hjælp fra eksperter, og at der – trods risikoen for tab – er fornuft i at hive "pengene ud af madrassen" og investere dem, da inflationen ellers vil æde dem.

IT Factory gik konkurs 1. december 2008.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere