
De danske banker har fortsat ikke fået styr på kampen mod hvidvask og terrorfinansiering. Det viser en ny rapport fra Finanstilsynet, som har gennemgået 55 finansinstitutioners indsats frem til udgangen af 2018.
Det skriver Finans.
"Ledelserne i de finansielle virksomheder har generelt ikke nok fokus på, hvad de selv skal gøre for at undgå, at de bliver brugt til hvidvask eller terrorfinansiering," hedder det i rapportens konklusion ifølge Finans.
Hos Revisorjura.dk er Jakob Dedenroth Bernhoft forundret over bankernes passivitet, og han peger på, at branchen derfor risikerer yderligere kontrol fra myndighedernes side.
"Det er skræmmende og meget forunderligt, at man ikke fra bankernes side har strammet mere op. Jeg er med på, at det er en stor omkostning for finanssektoren at overholde hvidvaskreglerne, men det er altså ikke uoverstigeligt," siger han.
Finanstilsynet, der dog bemærker, at bankerne har øget opmærksomhed på problemet, men altså mangler at rulle konkrete tiltag ud, skriver i sin rapport, at det vil følge op på besøgene i de 55 banker, og samtidig foretage 35 nye tilsynsbesøg.
Mere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.