FinansWatch

Branchekender er forundret over hvidvaskindsats i bankerne

Det både "skræmmende og meget forunderligt", at bankerne ikke har strammet mere op på hvidvaskarbejdet.

Foto: Colourbox

De danske banker har fortsat ikke fået styr på kampen mod hvidvask og terrorfinansiering. Det viser en ny rapport fra Finanstilsynet, som har gennemgået 55 finansinstitutioners indsats frem til udgangen af 2018.

Det skriver Finans.

"Ledelserne i de finansielle virksomheder har generelt ikke nok fokus på, hvad de selv skal gøre for at undgå, at de bliver brugt til hvidvask eller terrorfinansiering," hedder det i rapportens konklusion ifølge Finans.

Hos Revisorjura.dk er Jakob Dedenroth Bernhoft forundret over bankernes passivitet, og han peger på, at branchen derfor risikerer yderligere kontrol fra myndighedernes side.

"Det er skræmmende og meget forunderligt, at man ikke fra bankernes side har strammet mere op. Jeg er med på, at det er en stor omkostning for finanssektoren at overholde hvidvaskreglerne, men det er altså ikke uoverstigeligt," siger han.

Finanstilsynet, der dog bemærker, at bankerne har øget opmærksomhed på problemet, men altså mangler at rulle konkrete tiltag ud, skriver i sin rapport, at det vil følge op på besøgene i de 55 banker, og samtidig foretage 35 nye tilsynsbesøg.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs