FinansWatch

Visa-aktien trækkes ned trods opjustering

Koncernen bag det internationale betalingskort overgik analytikernes forventninger.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Anupam Nath

Kreditkortkæmpen Visa havde et ganske fint andet kvartal, som trumfede analytikernes forventninger, hvorefter selskabet løftede sin guidance. Men alligevel faldt aktien 0,3 pct. i eftermarkedet onsdag.

Visa fik i kvartalet et justeret overskud per aktie på 1,31 dollar, mens omsætningen landede på 5,49 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,24 dollar og en omsætning på 5,47 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 2,98 mia. dollar mod ventede 2,82 mia. dollar, mens driftsresultatet målt på EBITDA landede på 3,80 mia. dollar. Her havde Wall Street ventet 3,82 mia. dollar.

I andet kvartal steg volumen i betalinger med 8 pct., og i alt håndterede kreditkortselskabet betalinger for 32,5 mia. dollar for kunderne.

Visa løfter sin guidance for indtjeningen i hele 2019-regnskabet opad til en vækst i bundlinjen i den "høje ende" af "midteens" mod førhen bare "midteens". Samtidig holder selskabet dog fast i prognosen om en procentuel vækst i omsætningen i den "lave tocifrede" ende.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs