FinansWatch

Morgan Stanley-aktien stiger efter bedre end ventet regnskab

Storbanken slog i seneste regnskab analytikernes forventninger, og det bliver der kvitteret for på aktiemarkedet.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Investorerne ser ud til at tage godt imod Morgan Stanleys regnskab, der er offentliggjort onsdag ved middagstid. Aktien stiger således 2,3 pct. i det amerikanske formarked.

Den amerikanske storbank kom ud af første kvartal med en ordinær indtjening per aktie på 1,33 dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet en ordinær indtjening per aktie på 1,17 dollar.

Der var særligt indtægterne fra handlen med såkaldte FICC-papirer, som udgøres af obligationer, valuta og råvarer, der ramte over analytikernes skive.

Den indbragte således 1,71 mia. dollar, svarende til 11,3 mia. kr., hvor analytikerne havde ventet et resultat på 1,59 mia. dollar.

Nettoindtægterne i kvartalet landede på 10,29 mia. dollar. Her havde analytikerne ifølge Bloomberg News ventet nettoindtægter for 9,91 mia. dollar.

Morgan Stanley betegner selv resultaterne i kvartalet som "solide", trods den langsomme start på året efter at markederne var "turbulente" i fjerde kvartal af 2018, skriver Bloomberg News.

Storbanken er således "velpositioneret" til at kunne investere i sin forretning, selv om "risikoen mod det globale miljø stadig eksisterer", siger administrerende direktør James Gorman.

Kapitalfond hyrer storbanker til at hjælpe med mulig børsnotering

Pensionskasser holder 18 banker på observationsliste

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere