FinansWatch

Bankudfordrer overtager førsteplads: Lancerer markedets højeste indlånsrente

Efter markedets højeste indlånsrente fik et hug af Lån & Spar tidligere på måneden, hæver fintech-banken Lunar Way indlånsrenten og overtager førstepladsen.

Peter Smith, bankdirektør i Lunar Way | Foto: Ritzau Scanpix/ Ida Marie Odgaard

Lån & Spar valgte i april at sænke markedets højeste indlånsrente fra 5 pct. til 3 pct., og det har tilsyneladende givet blod på tanden for fintech-banken Lunar Way.

I en pressemeddelelse skriver den nemlig, at man nu hæver indlånsrenten for de godt 70.000 eksisterende kunder og nye kunder fra 2 pct. til 4 pct.

"Hvis du har penge stående på en bankkonto uden indlånsrente, taber du faktisk penge grundet inflationen i øjeblikket. Det synes vi ikke er rimeligt, og derfor giver vi nu op til 4 pct. Vores mål er konstant at udfordre måden, vi tænker banking og økonomi på," fortæller Peter Smith, direktør for banking, såkaldt CBO, i Lunar Way.

Ligner Lån & Spar-tilbud

Ligesom hos Lån & Spar vil indlånsrenten på 4 pct. gælde på indeståender op til 50.000 kr. Det kræver dog også, at kunden har sin Nemkonto i banken.

Tiltaget vil gælde hele fra maj og indtil årets afslutning, hvorefter man vil evaluere tiltaget, skriver Lunar Way.

Peter Smith fortæller videre, at det nye tiltag – der meldes ud godt en uge efter Lån & Spars udmelding – er et bevis på, at den unge bank kan agere hurtigt.

"Vores forretningsmodel og konstruktion som digital bankapp åbner op for nogle muligheder, som de traditionelle banker ikke har i dag. Det betyder, at vi kan hurtigt reagere hurtigt og uden forsinkelse, når der sker noget i markedet. Og det er vores tilbud om 4 afkast et godt eksempel på," siger han i meddelelsen.

Bank sænker markedets højeste indlånsrente  

Bankudfordrer henter problemfrit profiler fra traditionelle finansvirksomheder 

Tidligere Danske Bank-boss går ind i bankudfordrers bestyrelse 

Dansk fintech-bank indgår partnerskab med svenskere i nordisk vækstridt 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs