FinansWatch

Italiensk storbank betaler milliardbøde i USA

Et forlig med de amerikanske myndigheder over et brud på landets sanktioner mod Iran, kommer til at koste den italienske storbank Unicredit mere end 1 mia. dollar.

Foto: Presse/Unicredit

Den italienske storbank Unicredit har indgået et forlig med de amerikanske myndigheder, som betyder, at banken betaler 1,3 mia. dollar i bøde for at have brudt landets sanktioner mod Iran.

Det skriver Bloomberg News.

De amerikanske myndigheder har anklaget den italienske bank for at have gennemført dollartransaktioner for iranske kunder, hvilket ikke er tilladt ifølge regler i USA.

Bøden, der svarer til 8,6 mia. kr., er flere hundrede millioner dollar over niveauet, som eksperter har regnet med, og Unicredit, der er Italiens største bank, hensatte blandt andet 838 mio. dollar i forbindelse med sagen tilbage i tredje kvartal.

Beløbet skal betales til det amerikanske justitsministerium, til statsanklageren i delstaten Washington, til USA's finansministerium og til finansmyndighederne i delstaten New York.

I sidste uge indgik Standard Chartered ligeledes et forlig for brud på sanktionerne mod Iran på 1,1 mia. dollar.

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Danmarks nyeste bank ser ubekymret på konkurrencen

Der er plads i markedet til erhvervsbanken Kompasbank, der har godt og vel seks måneder på bagen. Det siger bankens stifter og direktør, der i højere grad ser Lunar og den etablerede banksektor som potentielle samarbejdspartnere frem for konkurrenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs