FinansWatch

Formand i Ringkjøbing Landbobank afviser at overtage nødlidende banker

Organisk vækst er i hovedsædet for Ringkjøbing Landbobank, siger bestyrelsesformand, der siger nej tak til nødelidende banker og fjendtlige opkøbsforsøg.

Foto: /ritzau scanpix/Henning Bagger

Overtagelse af nødlidende banker og mere eller mindre fjendtlige opkøb af banker står ikke på dagsordenen hos Ringkjøbing Landbobank. Det siger bankens bestyrelsesformand, Martin Krogh Pedersen, til Finans.

Ringkjøbing Landbobank fusionerede i 2018 med Nordjyske Bank. Og banken har ingen ambition om at vokse sig større ved at købe banker, som er nødlidende.

"Tiden er blevet bedre og bedre efter finanskrisen, og vi har da kigget på flere ting, mens jeg har været i bestyrelsen. Men vi skal ikke ud at lave en turn around i en nødlidende bank, og vi ønsker ikke at være fjendtlige. Andre banker har bevist, at det er en svær vej at gå," siger Martin Krogh Pedersen til Finans.

Formanden siger videre, at indstillingen kan betyde, at Ringkjøbing Landbobank kommer til at stå uden for konsolideringer i banksektoren. Men det gør ikke banken noget, og Martin Krogh Pedersen har i stedet blikket rettet mod organisk vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere