FinansWatch

Medarbejdere vil forhindre fusion mellem storbanker

En eventuel sammenlægning af storbankerne Deutsche og Commerz kommer ikke til at ske uden kamp fra medarbejderne.

Foto: PR

Nogle medarbejderrepræsentanter i Commerzbanks bestyrelse forsøger at få indkaldt til møde med henblik på at få afsluttet snakken om fusion med rivalen Deutsche Bank ifølge kilder med indblik i sagen, skriver Bloomberg News.

Det skulle angiveligt ske, fordi medarbejderne frygter, at fusionen vil betyde, at tusindvis af job bliver nedlagt, og de stiller spørgsmålstegn ved fornuften af en sammenlægning.

Bloomberg beretter, at adskillige medarbejderrepræsentanter i bestyrelsen er stærkt imod aftalen, som de "for enhver pris vil skyde ned".

Indtil videre er der efter Bloombergs oplysninger ikke blevet afholdt et møde, og der er usikkerhed omkring, hvorvidt modstandere af fusionen har nok støtte til at få sat en afstemning på dagsordenen.

En talskvinde fra Commerzbank har afvist at kommentere Bloombergs historie.

Commerzbanks administrerende direktør, Martin Zielke, har adskillige gange rakt ud til sine medarbejdere for at overbevise dem om, at en fusion kan være en god mulighed for at øge markedsandelen markant. På samme tid har han understreget, at resultatet af forhandlingerne stadig er åbent.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere