Bank sænker markedets højeste indlånsrente

Lån & Spar sænker nu renten på indlån, så udvalgte kunder fra 9. maj ikke længere får 5 pct. i rente på deres indskud op til 50.000 kr. Lån & Spar har ellers i 10 år fastholdt en rente på 5 pct.
Foto: LÅN&SPAR
Foto: LÅN&SPAR
AF DANIEL HEDELUND OG MORTEN PLESNER

Så gik den ikke længere. Kunder i Lån & Spar - der også er medlem af fagforeninger, som banken samarbejder med - kan ikke længere få 5 pct. i rente på deres indskud op til 50.000 kr.

De 5 pct., der ubetinget har været markedets højeste rente på indlån, sænkes nu til 3 pct., oplyser Lån & Spar på sin hjemmeside om tiltaget, der træder i kraft 9. maj.

"Lån & Spar har de sidste 10 år holdt fast i en rente på 5 pct. af de første 50.000 kr. på LSBprivat Løn med medlemsfordele, og en god rente på LSBprivat Opsparing med medlemsfordele og Studiekontoen. Det er sket på trods af et konstant faldende og meget lavt renteniveau," skriver banken og fortsætter:

"Siden 2014 har renten i Nationalbanken været negativ. Det betyder, at når banken sætter penge i Nationalbanken, koster det os penge. Meldingen fra Nationalbanken er, at det negative renteniveau fortsætter," lyder det videre.

3 pct. vil dog umiddelbart stadig være markedets højeste indlånsrente herhjemme, hvis man tager udgangspunkt i indlån, hvor kunder ikke binder pengene.

Efter inspektion i Lån & Spar: Flere påbud og prædikat som hårdest gearede bank 

Bundlinjen daler i Lån & Spar trods udlånsvækst 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også