FinansWatch

ECB: Detaljer i nye billige lån til banker lader vente på sig

Den Europæiske Centralbank (ECB) er endnu ikke parat til at komme med yderligere detaljer om tredje runde af de såkaldte TLTRO-lån (Targeted Long-Term Refinancing Operation, red.), der giver de kommercielle banker adgang til lån til en favorabel rente.

Foto: Michael Probst/AP/Polfoto

Detaljerne i programmet, der skal erstatte nogle tilsvarende lån, der udløber i 2020, vil afhænge af den økonomiske udvikling i den kommende tid, oplyser ECB-chef Mario Draghi onsdag på et pressemøde i kølvandet af onsdagens rentemøde.

Her siger Draghi desuden, at de økonomiske risici stadig i overvejende grad peger mod en forværring af vækstudsigterne. Samtidig vil inflationen formentlig aftage i de kommende måneder, mens ECB på mellemlangt sigt venter tiltagende inflation.

Chefanalytiker i Sydbank Søren V. Kristensen betegner meldingerne fra rentemødet som søvndyssende.

"Investorerne, der på forhånd havde håbet, at Draghi ville fortælle mere om hans nye milliardlån til bankerne, og planerne om at afhjælpe bankerne med byrden af minusrenter, blev slemt skuffede. Draghi holder fortsat kortene tæt på kroppen," konstaterer han i et notat.

På obligationsmarkedet er den tiårige rente faldet med 1 basispoint til 0,06 pct. under pressemødet.

ECB fastholdt onsdag som ventet sine rekordlave renter og gentog, at de lave renter som minimum vil blive fastholdt året ud.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs