FinansWatch

Socialdemokratiet kræver redegørelse af Finanstilsynets håndtering af Københavns Andelskasse

Efter det er kommet frem, at Finanstilsynet allerede i 2015 konstaterede, at der var problemer i Københavns Andelskasse, vil Socialdemokratiet nu have erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) til at redegøre for Finanstilsynets ageren i sagen.

Foto: Ritzau Scanpix/Nikolai Linares

Socialdemokratiet vil have erhvervsminister Rasmus Jarlov til at redegøre for Finanstilsynets ageren i sagen om Københavns Andelskasse, efter det er kommet frem, at Finanstilsynet allerede i januar 2015 noterede, at der var problemer med hvidvasksystemerne i banken. Det skriver Børsen.

Banken blev lukket sidste år på grund af grove overtrædelser af hvidvasklovgivningen sidste år, men formanden for Folketingets Erhvervs-, vækst- og eksportudvalg, Morten Bødskov (S), mener, at Finanstilsynet burde have fulgt banken tættere, når tilsynet havde stemplet hvidvaskforanstaltningerne som "helt utilstrækkelige" allerede i begyndelsen af 2015.

"Derfor er spørgsmålet til Finanstilsynet og erhvervsministeren, hvad årsagen var til, at man ikke tog hårdere fat, da man konstaterede, at procedurerne ikke var i orden, hvorefter sagen så udvikler sig i meget stort omfang," siger Morten Bødskov.

Rasmus Jarlov oplyser, at han vil tage stilling til spørgsmålet, når han modtager det.

Tilsyn fandt hvidvaskindsats i andelskasse mangelfuld allerede i 2015

Britisk advokat havde dobbeltrolle i Københavns Andelskasse 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs